Preview getting slower and slower

Found a bug? Post information about it here so we can fix it!

Moderator: Moderators

User avatar
Posts: 302
Joined: Sat Feb 15, 2014 9:54 am

Preview getting slower and slower

Postby rrTea » Thu Jan 22, 2015 8:13 am

On first activation the Preview window works normally, but after that it hangs on the end of OnLoaded longer and longer, even if the program is "empty".

Just for illustration, I'm ataching the video. Here is the test code too:

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" ?>
<ZApplication Name="Prg" Comment="waiter" Caption="SuperHero" ClearColor="0.4 0.85 1 1" AmbientLightColor="0.498 0.498 0.498 1" FrameRateStyle="2" FixedFrameRate="60" Camera="Projection" LightPosition="0 0 5" ViewportRatio="2" NoSound="1" PreviewClearColor="0.7529 0.7529 0.7529 1">
("OnLoaded  = COMPLETED !");]]>
<![CDATA[trace (intToStr(rnd()*100));

//Just to make sure it is
    <UseMaterial Material="ColorMono"/>
    <RenderMesh Mesh="Cube"/>
    <Camera Name="Projection" Kind="1" Position="0 -7.2654 10" Rotation="-0.1 0 0" OrthoZoom="4"/>
    <Mesh Name="Cube">
    <Material Name="ColorMono" Comment="Default: white, shaded"/>
Note also the &quot;flashing&quot; effect of the console...
(1.53 MiB) Downloaded 62 times

User avatar
Site Admin
Posts: 1888
Joined: Mon Jan 15, 2007 4:50 pm
Location: Stockholm, Sweden

Postby VilleK » Thu Jan 22, 2015 8:29 am


The problem appears because I recently tried to make the preview frame rate respect App.FrameRate setting. Previously it would always be around 30fps in preview regardless of setting. I've fixed a bug related to this now, please download beta and try again.



User avatar
Posts: 302
Joined: Sat Feb 15, 2014 9:54 am

Postby rrTea » Thu Jan 22, 2015 8:54 am


Great! It works perfectly now :)


Return to “Bug reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest